Columns, Zwanger

Update zwangerschap 36 weken zwanger en met weeën naar het ziekenhuis

Op het moment van schrijven ben ik 36 weken en 4 dagen zwanger en mega blij dat ik dat (ondanks de eerdere weeën met 27 weken) gehaald heb.

Tijd voor een update, want over gister valt wel weer het nodige te schrijven! Over het algemeen gaat het redelijk goed. Zoals je waarschijnlijk weet moet ik vanaf 27 weken rustig aan doen en met zo’n 2 uur op een dag actief doen, gaat dat best heel goed.

Het is natuurlijk wel zo dat ik er soms even doorheen zit, want he.. al die weken weinig doen en steeds ‘nee’ moeten verkopen is gewoon niet leuk. Het zit niet in mijn karakter en dat is soms lastig, maar ondanks dat mag ik absoluut niet klagen, want het kan veeeel erger en het gaat dus allemaal best heel goed.

Gister was even andere koek. Ik lag lekker met Valerie in bed, ze was weer in mijn armen in slaap gevallen, maar ik kon zelf niet in slaap komen. Ik had kramp in mijn buik. Nou gebeurt dat wel vaker, maar deze krampen waren heftig.. er zat een echte opbouw in en het ging niet weg.

Na een tijdje dacht ik dat het misschien handig was om even te timen. Vanaf dat moment kwamen de krampen zo om de 2 minuten en hielden ze zo’n 45 sec. tot anderhalve minuut aan. Dit ging even zo door en voor ik het wist waren we een uur verder. Omdat we te horen hadden gekregen dat je moest bellen als je een uur lang om de 5 minuten weeën had, vond Fred het tijd om even te informeren wat te doen.

Zo gezegd, zo gedaan en je raadt het nooit… we moesten langskomen, want het klonk serieus. Fred kwam uit z’n werk, ik gooide wat spullen in een tas (want he, die vluchtkoffer klaarzetten was niet nodig) en Fred z’n moeder kwam richting het ziekenhuis om Valerie op te vangen. In het ziekenhuis werd ik aangesloten aan alle toeters en bellen en dachten we allemaal dat het ging gebeuren.

Na een tijdje bleek dat ik geen ontsluiting had en ook na een aantal uur, gebeurde er niets. Dit was een teken om mij weer naar huis te sturen, want blijkbaar waren het (op dit moment) geen weeën die iets gingen doen. Hoe het zich verder zou ontwikkelen was de vraag.

Uiteindelijk is alles rustig geworden en kwam er weer wat rust in mijn buik. Toen ik thuis kwam was ik vooral erg moe en deed mijn buik na zo’n 7 uur krampen erg pijn. Ik ben heerlijk mijn bed in gedoken en na een middag en nacht slapen is er niets meer aan de hand.

Het was weer eens wat anders dan een normaal dagje, maar voor nu kan ze nog beter heel even blijven zitten.

Heb jij veel last gehad van weeën voordat je bevalling begon? Let me know!

Liefs,

Fleur

1 thought on “Update zwangerschap 36 weken zwanger en met weeën naar het ziekenhuis

  1. Ik heb bij de tweede een week lang voorweeen gehad. Steeds dachten we dat het ging doorzetten en dan stopte het weeën weer. Had er ook geen ontsluiting bij. Erg vermoeiend kan ik je zeggen. Uiteindelijk na twee keer strippen kwam eindelijk de bevalling op gang. Hopelijk geen voorweeen meer voor jou en straks een mooie bevalling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *