Nieky Nieky is 26 en woont samen met haar verloofde, dochter Noor, kat Finn en hond Bear. Ze is een verdwaalde Brabantse in de randstad, want oorspronkelijk komt ze uit Breda. Ze is chaotisch en gestructureerd, houdt van zon, maar ook van winter, houdt van haar werk maar is ook een echte mama!

Wat voor moeder ben jij?
Ik werk 32 uur in de week als projectmanager binnen een groot accountantskantoor en ik ben de rest van de tijd mama, vriendin, huishoudster, verzorgster, verloofde enz – zie je de struggle hier! Maar mijn grootste prioriteit is dus mama zijn. Als mensen vragen wat voor een moeder ik ben weet ik daar nooit echt goed antwoord op te geven. Ik probeer de moeder te zijn die ik had willen hebben als ik nu zelf een dreumes van 16 maanden was, vol energie, alles aan het ontdekken, die soms even met mezelf en die rot sprongetjes in de knoop zit, lekker eigenwijs, maar ook heel schattig tegelijkertijd.

”Gewoon K3 opzetten en lekker meeblèren en dansen.”

Wat wil jij je kinderen meegeven?
Wat ik belangrijk vind is dat mijn dochter structuur heeft, dat ze luistert, dat ze weet wat goed/fout is, dat ze op avontuur durft te gaan, dat ze lief is voor anderen, voor zichzelf op durft te komen en zelfstandig is – maar dat laatste mag nog wel even duren van mij. En als ik dit zo lees denk ik dat ik het best goed doe – Ja je mag ook best wel eens trots zijn op jezelf als mama a.k.a. duizendpoot!

Wat doe jij als iedereen uit huis is?
Ik hou ervan om lekker op de bank te ploffen, thee in mijn ene hand, chocola in de andere hand, kat op schoot en afstandsbediening binnen handbereik. Een echte moeke hoor. Heerlijk, kan daar echt van genieten, maar dat is dus vaker een uitzondering dan regel, want ik kan soms ook opeens voor kiezen om het hele huis op te ruimen, te strijken, kleding uit te zoeken en ga zo maar door.

De grootste tip voor andere moeders
Mijn grootste tip als moeder is, en ja dit moet ik ook heel vaak tegen mezelf zeggen, L O S L A T E N. Je niet druk maken als je planning even anders loopt, als je dreumes besluit net je hele tas te plunderen terwijl je eigenlijk al 15 minuten geleden ergens had moeten zijn en dat je huis even niet opgeruimd is, loslaten die handel. Die keren dat het me ook echt lukt, voel ik me ook meteen beter.

Altijd een succes…
Als de bovenstaande tip niet lukt, gewoon K3 opzetten en even lekker meeblèren en dansen. Altijd een succes, voor beide!

Wil je berichten van Nieky lezen, klik dan hier. Wil je Nieky volgen? Check haar Instagram.